איך לעבור מאתר ישן לחדש בלי להרוס את הקידום שלו בגוגל?

יצא לנו לשדרג מספר רב של אתרים ללקוחות שיש להם אתר ישן אם זה על מערכת וורדפרס או על מערכת אחרת, והיה צורך לשמור על כל הקידום שצברו במהלך השנים. אז איך עושים את זה נכון ולא מחריבים ללקוח את ה – SEO  של האתר שלו.

קודם כל, איך אנחנו אומרים ללקוחות? עושים שיעורי בית. מפו את כל  הכתובות URL שיש לדומיין ומה הם כוללות. כל כתובת כזו יהיה צורך לבצע הפניה לאתר החדש או ליצור כתובת זהה לחלוטין אם אפשר. מטרת ההפניה היא להעביר את הגולש שמגיע לכתובת הישנה אל הכתובת החדשה. זוהי הפניה שנעשית אוטומטית ללא הגולש, הוא פשוט מועבר ישירות.

כעת נשאלת השאלה האם האתר הישן נבנה במערכת וורדפרס או שלא?

אם לא, יהיה צורך להעתיק ידנית את כל התכנים והתמונות או ליצור קוד שיעשה זאת באם המערכת מאפשרת זו. אם האתר נבנה במערכת וורדפרס יהיה צורך לבצע export & import לכל התכנים והמדיה מהאתר הישן לאתר החדש. וזה כולל כמובן export & import של כל המטה של ה – seo כמובן!

ביצוע הפניות 301, העברה תקינה של נתוני מטא ושמירה על ההיררכיה הם חלק מהדברים שחשוב לעשות כאשר עוברים מאתר ישן, אחרת מיקומיו בגוגל יפגעו.

ברוב המקרים, כדאי לעבור את התהליך בעזרת חברה לקידום אתרים שתדע לייעץ במינימום נזקים ככל האפשר, כאשר הכי בטוח לבצע זאת עם חברה שהמומחיות שלה היא גם בניית אתרים וגם קידום אתרים כך ששום דבר לא ייפול בין הכיסאות. מעבר לאתר החדש צריך להיעשות בצורה מאד זהירה ומדויקת   במיוחד אם מדובר באתר עם נוכחות חזקה במנועי החיפוש, אחרת אתם מסתכנים בלאבד את המיקומים שלכם בגוגל.

מעוניינים בעיצוב מחודש לאתר שלכם? או בהתאמת האתר למובייל? יהיה צורך לאפיין את האתר, לעצב אותו מחדש ולבנות אותו בנפרד מהאתר החי שלכם כאשר כל הבנייה והאפיון שמים דגש על שמירת המיקומים של האתר שלכם בגוגל ובמנועי החיפוש.

אז איך עוברים מאתר לאתר בדיוק?

הפניות 301

תהליך זה הוא החשוב ביותר במעבר מאתר ישן לחדש. כאשר אתם עוברים מאתר ישן לאתר חדש, לרוב הכתובות שלכם משתנות. במצב זה יש צורך לבצע הפנניה לכל עמוד ומדיה מהכתובת הישנה לכתובת החדשה באתר החדש.

אם לא תבצעו זאת, הגולשים יגיעו לעמוד 404 שהינו עמוד שאין בו את המידע שהם מחפשים, וגוגל יבין שיש כאן שגיאה וזה יוביל לפגיעה קשה בדירוגי האתרTop of Form

אז איך אנחנו מתכוננים?

שיעורי בית

קודם כל, לייצר מסמך אקסל שבו תהיה רשימה של כתובות האתר הישנות, ורשימת הכתובות של האתר החדש.

 ייצוא וייבוא  – EXOPRT & IMPORT

אם מדובר באתר וורדפרס, ניתן לבצע EXOPRT & IMPORT לכל העמודים, מאמרים, מדיה המטה כמובן. אם מדובר באתר שיושב על מערכת ניהול שאינה וורדפרס, יהיה צורך לבצע העתקה של כל המידע מהאתר הישן לחדש אם בצורה ידנית ואם על ידי קוד.

הפניות 301

לאחר שהכל הועבר, עליכם לבצע את ההפניות באתר, אם על ידי תוסף או על ידי קוד או על ידי מערכת הניהול של השרת עצמו.

הפניות 301 באתרים גדולים ומורכבים

באתרים גדולים יהיה צורך במקרים רבים לייצר חוקיות של הפניות על מנת לחסוך זמן עבודה יקר – כאן יש צורך להיעזר במתכנת.

העברה של נתוני המטא

נתוני המטא הם הנתונים שבעצם עוזרים לקידום של האתר שלכם בגוגל כמו כותרות תיאורים ועוד. כאן כדאי יהיה לעבור על כל המטא ולוודא שזה עוזר לנו בקידום.לפעמים יש צורך לשנות אותם רק אם זה יכול להועיל לקידום. כמו קיצור כותרות ותיאורים ארוכים מידי שנחתכים מגוגל, שילוב מילות מפתח בכותרת ועוד. לפעמים העברת מילת מפתח מאמצע הכותרת לתחילתה יכול להקפיץ את מיקום האתר בגוגל באופן משמעותי.

העברת תמונות בצורה נכונה

לרוב ניתן לבצע ייבוא לתמונות אם מדובר באותה מערכת לניהול אתרים, אם לא ניתן לבצע ייבוא תמונות, יהיה צורך להעלות את התמונות לשרת ולבצע הפניה לכתובת הנכונה של כל תמונה אם על ידי קוד או בצורה ידנית עם הפניית 301.

בדיקת קישורים

כאשר העתקתם והדבקתם תוכן של עמודים, עליכם לוודא שכל הקישורים הפנימיים והקישורים החיצוניים  – תקינים. קרו מספיק מקרים שבהם בעלי אתרים העתיקו תוכן עם לינקים שבורים שלא מובילים לאף עמוד וזה יוצר שגיאות באתר ופוגמים בחווית המשתמש וכן בקידום של האתר שלכם בגוגל.

חיבור לגוגל אנליטיקס ולכלי ניהול אתרים של גוגל

יש להטמיע את הקוד של גוגל אנליטיקס ושל כלי ניהול אתרים באתרכם על מנת להמשיך ולראות את כל הנתונים באתר שלכם החדש וכמובן לתקן שגיאות שנוצרו במעבר לאתר החדש. לאחר החיבור לגוגל אנליטיקס תעדכנו את מפת האתר שלכם אצלם.

ולסיכום

עברתם על הכל והמיקומים שלכם במנועי החיפוש בכל זאת נפגעו? אמנם, לרוב זה לא קורה, אבל גם אם כן, תוך פרק זמן קצר תחזרו למיקומים שלכם במיוחד אם עבדתם נכון וביצעתם את הדברים בצורה נכונה.

רוצים לקבל הצעת מחיר לבניית אתר חדש או קידום האתר שלכם?  אנא צרו קשר